1ο ΕΠΑΛ ΔΙΟΝΥΣΟΥ "ΖΗΝΩΝ": ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ 2 ΦΕΣΤΙΒΑΛ


ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ "ΠΑΡΩΝ" ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΤΟΥ ΒΑΡΒΑΚΕΙΟΥ ΣΤΟ ΨΥΧΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ...







ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑΛ ΔΙΟΝΥΣΟΥ-«ΖΗΝΩΝ» 

Με ιδιαίτερη επιτυχία, ολοκληρώθηκε, το Φεστιβάλ Διαμεσολάβησης, το οποίο έλαβε χώρα στο Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο (Μουσών & Παπαδιαμάντη, Ψυχικό), υπό την αιγίδα του ΣΗΜΑ ΑΕΠ και της ΕΣΥΟΜ.

Στο Φεστιβάλ Διαμεσολάβησης, που έγινε στις 2 Απριλίου 2017, ημέρα Κυριακή, έλαβαν μέρος ομάδες μαθητών από διάφορα σχολεία του Νομού Αττικής, που εκπαιδεύονται στις τεχνικές της μαθητικής Διαμεσολάβησης.

Το παρόν έδωσε και το 1ο ΕΠΑΛ Δήμου Διονύσου-«Ζήνων» με την ομάδα των εκπαιδευμένων διαμεσολαβητών του και με συνοδούς το Διευθυντή του σχολείου μας κ. Πλέσσα Νικόλαο και τις υπεύθυνες της Διαμεσολάβησης κυρίες Λυμπεράκη Αικατερίνη και Γεωργαντζή Ευδοξία.

Οι μαθητές με μεγάλη χαρά συμμετείχαν στις βιωματικές δράσεις του Φεστιβάλ, εξασκήθηκαν στην εφαρμογή της σχολικής διαμεσολάβησης και στη διάχυση της καλής αυτής πρακτικής. Η ομάδα μας, έμεινε απόλυτα ικανοποιημένη από αυτή την εμπειρία επειδή τους δόθηκε, επιπλέον, η δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις και τεχνικές με μαθητές άλλων σχολείων.

Ο Σύλλογος διδασκόντων και η Διεύθυνση του σχολείου, τους συγχαίρουν για το έργο τους αλλά και για τη προσπάθεια που καταβάλουν για την «κοινό καλό» της μαθητικής κοινότητας.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑΛ ΔΙΟΝΥΣΟΥ-«ΖΗΝΩΝ» 

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Προγραμμάτων «Η εικόνα μέσα από το τραγούδι» και «Μικροί εκφωνητές-μεγάλες συνεντεύξεις» που πραγματοποιούνται στο σχολείο μας, οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ ΔΙΟΝΥΣΟΥ- «ΖΗΝΩΝ» πραγματοποίησαν τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Καρδίτσα και τις γύρω περιοχές, στις 9-11 Μαρτίου 2017.

Τους μαθητές συνόδεψαν ο Διευθυντής του σχολείου μας κ. Πλέσσας Νικόλαος, η κ. Κόγια Κωνσταντίνα και οι υπεύθυνες των προγραμμάτων κ. Χατζηανδρέου Ελένη και κ.Λυμπεράκη Αικατερίνη.

Η χορωδία του σχολείου μας, συμμετείχε στο Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών, που διεξάγονταν στην Καρδίτσα, όπου εκτέλεσε το πρόγραμμά της με επιτυχία και απέσπασε θετικά σχόλια από τους παρευρισκόμενους.

Παράλληλα, η ομάδα των μαθητών του πολιτιστικού προγράμματος «Μικροί εκφωνητές-μεγάλες συνεντεύξεις» επισκέφθηκε τα γραφεία του ραδιοφωνικού σταθμού “ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ” στην Καρδίτσα, όπου ο ηχολήπτης του σταθμού, τους ξενάγησε στο χώρο και τους περιέγραψε τη διαδικασία δημιουργίας μιας ραδιοφωνικής εκπομπής.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, αντάλλαξαν απόψεις με μαθητές άλλων σχολείων, σχετικά με τις εμπειρίες που αποκόμισαν από το Φεστιβάλ και τη δυνατότητα που τους δόθηκε να επικοινωνήσουν μεταξύ τους.

Ο Σύλλογος διδασκόντων και η Διεύθυνση του σχολείου μας, συγχαίρουν τους μαθητές, που αφιέρωσαν μέρος του ελεύθερου χρόνου τους για τη προετοιμασία αυτής της εκπαιδευτικής επίσκεψης και έδειξαν ότι η συνεργασία και η ομαδικότητα μπορούν να οδηγήσουν σε θαυμαστά αποτελέσματα.