ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΑΠΟ "ΔΟΞΑ ΑΝΟΙΞΗΣ" ΚΑΙ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ "AQUA LIFE"


ΔΟΞΑ ΑΝΟΙΞΗΣ – ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ Aqua Life – ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2017 
Το Αθλητικό Ποδοσφαιρικό Σωματείο Δόξα Άνοιξης και οι Ακαδημίες του Aqua Life την Κυριακή 5/2/2017 πραγματοποίησαν την κοπή πίτας παρουσία των γονιών, πλήθους φίλων και φυσικά των παιδιών που συμμετέχουν. Την εξαιρετική εκδήλωση επιμελήθηκε...
ο αρχιπροπονητής των ποδοσφαιρικών τμημάτων Πετρίτσης Νίκος με τη βοήθεια του προπονητικού τιμ (7 γυμναστές – προπονητές).

Ο Πρόεδρος Κώστας Παπασταθόπουλος ξεκίνησε την όμορφη βραδιά καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους και στη συνέχεια αναφέρθηκε σε στοιχεία που αναδεικνύουν τη δουλειά που γίνεται. Τόνισε το πνεύμα συνεργασίας που διακρίνει το σωματείο της Δόξας Άνοιξης, που ήδη έχει γίνει πράξη με τον Ολυμπιακό Αγίου Στεφάνου και τον Α.Ο. Σταμάτας και την πρόθεση περαιτέρω διεύρυνσης με άλλα σωματεία του δήμου έτσι ώστε να ισχυροποιηθούν οι αθλητικές δυνατότητες του Δήμου Διονύσου.

Απευθυνόμενος στον δήμαρχο τόνισε πως στο Δήμο Διονύσου, συγκριτικά με άλλους δήμους και αναλογικά με τα πληθυσμιακά δεδομένα τα γήπεδα ποδοσφαίρου, με σωστή διαχείριση, επαρκούν πλήρως για τις ανάγκες και εξήρε τις αποδεδειγμένες προσπάθειες της Διοίκησης για την αναβάθμιση και βελτίωσή τους.

Κλείνοντας κάλεσε στο βήμα τον Δήμαρχο Διονύση Ζαμάνη. Ο Δήμαρχος στον σύντομο χαιρετισμό συνεχάρη το σωματείο για το έργο του και συμφωνώντας επαίνεσε την πρόθεση και την προοπτική συνεργασιών της Δόξας Άνοιξης με άλλα σωματεία του δήμου μας, δηλώνοντας τη στήριξη του σε όποιες μελλοντικές προσπάθειες συνεργασιών προκύψουν. Κόβοντας την πίτα ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους για τη νέα χρονιά.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού Βασίλης Κοκμοτός συνεχάρη το Αθλητικό Σωματείο, που αν και νεοσύστατο, διακρίνεται ιδιαίτερα στους αγωνιστικούς χώρους και κυρίως γιατί προωθεί τις αξίες του αθλητισμού μέσα από την ενδεδειγμένη ψυχοπαιδαγωγική διαδικασία αναγνωρίζοντας, και σωστά, πως ο αθλητισμός στις μικρές ηλικίες είναι παιχνίδι, ψυχαγωγία, συμμετοχή αποφεύγοντας τις κακοτοπιές του στείρου πρωταθλητισμού.

Ο αρχιπροπονητής της ομάδας (Νίκος Πετρίτσης) ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις συμμετοχές και τις διακρίσεις των ποδοσφαιρικών τμημάτων της περασμένης χρονιάς, στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α. και στα επίσημα τουρνουά (Soccerlink, Aqua Life, Ευ Αγωνίζεσθε, Κύπελλο Φιλίας).

Το αποκορύφωμα η παρουσία (την πρώτη χρονιά συμετοχής) και των δύο τμημάτων (παιδικό, παμπαιδικό) στους τελικούς της Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α. ξεπερνώντας στην πορεία ομάδες με ιστορία δεκαετιών. Αναφέρθηκε στη συνεργασία πού ξεκίνησε πέρυσι των δυο ακαδημιών (ΔΟΞΑ ΑΝΟΙΞΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) δειλά -δειλά με το εφηβικό και παιδικό τμήμα και φέτος επεκτάθηκε και στα υπόλοιπα τμήματα παμπαίδων junior, projunior και στα αστεράκια, με εξαιρετικά αποτελέσματα και σε αγωνιστικά αλλά και οργανωτικά θέματα.

Το εφηβικό τμήμα του Ολυμπιακού Αγίου Στεφάνου που αποτελείται από αθλητές και των δυο ακαδημιών βρίσκεται στην δεύτερη θέση του 3ου ομίλου 1 μόλις βαθμό πίσω από την κορυφή έχοντας εξασφαλίσει ήδη την πρόκριση του στην φάση των 16 καλύτερων ομάδων της περιφέρειας, με απολογισμό μέχρι σήμερα 12 νίκες 2 ισοπαλίες, παραμένοντας η μια από τις δυο μοναδικές ομάδες σε όλους τους ομίλους που δεν έχουν ήττα από την αρχή της σεζόν!

Το παιδικό μας τμήμα που αγωνίζεται ως Δόξα Άνοιξης αποτελούμενο επίσης από αθλητές και των δυο ακαδημιών τερμάτισε στην δεύτερη θέση του ομίλου του, έχοντας 10 νίκες 3 ισοπαλίες και μόλις μια ήττα και φυσικά έχει προκριθεί και αυτό στην δεύτερη φάση.

Το παμπαιδικό μας τμήμα αγωνίζεται και αυτό σε επίπεδο ΕΠΣΑΝΑ και βρίσκεται στην πρώτη θέση του ομίλου του με 12 νίκες και 2 ισοπαλίες παραμένοντας και αυτό ως η μια από τις μόλις τρεις ομάδες χωρίς ήττα σε όλους τους ομίλους!

Η Δόξα Άνοιξης πιστή στο δόγμα «η ισχύς εν την ενώσει», έχει ξεκινήσει συνεργασία και με τον Α.Ο ΣΤΑΜΑΤΑΣ με τον οποίο συμμετέχει στην κατηγορία των juniors για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΑΝΑ και βρίσκεται στην δεύτερη θέση του ομίλου της έχοντας 10 νίκες και 3 ήττες.

Η ακαδημία μας συμμετέχει και με ένα ακόμη τμήμα σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία μαζί με τον Ολυμπιακού Αγίου Στεφάνου με αρκετά καλά αποτελέσματα και συνεχή αγωνιστική άνοδο. Στα μικρότερα τμήματα στόχος της ακαδημίας μας είναι η συμμετοχή όλων των παιδιών στις αγωνιστικές δραστηριότητες και για αυτό συμμετέχουμε σε τρία διαφορετικά ιδιωτικά τουρνουά ένα εκ των οποίων είναι και το δικό μας aqua life league με την συμμετοχή 16 ακαδημιών από όλη την Αττική.

Στις μεγάλες ομαδικές μας διακρίσεις θα πρέπει να συμπεριλάβουμε την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο τουρνουά road to elite neon cup στην κατηγορία των Παμπαίδων (2004-2005) που μας έδωσε το εισιτήριο για ένα εκπληκτικό διεθνές τουρνουά που θα πραγματοποιηθεί το Πάσχα στις εγκαταστάσεις την Παιανίας με την συμμετοχή μόνο ελληνικών ΠΑΕ καθώς και παγκόσμιας φήμης ομάδων όπως η Μάντσεστερ Σίτυ η γερμανική Ντόρντμουντ και άλλες, με την ομάδα μας να είναι η πρώτη ερασιτεχνική ακαδημία που θα λάβει μέρος σε αυτό.

Εκτός του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου που προαναφέρθηκαν την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι: Ευάγγελος Λυρούδιας Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Χαράλαμπος Πιπέρης Πρόεδρος Δ.Ε. Άνοιξης, Δημήτριος Κωστάκης Δημοτικός Σύμβουλος Εντεταλμένος Δ.Ε. Άνοιξης, Κυριάκος Κοντάκης Δημοτικός Σύμβουλος, Ιωάννης Νάκας Γενικός Γραμματέας Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α., Κοσμάς Λεπαταντζής Πρόεδρος Ολυμπιακού Αγίου Στεφάνου, Χρήστος Πέππας Πρόεδρος Α.Ο. Σταμάτας.

Όλοι οι επίσημοι προσκεκλημένοι βράβευσαν τα παιδιά-αθλητές για τις αθλητικές και σχολικές επιδόσεις. Μεταξύ των βραβευθέντων και ο γιατρός Τόκης Αναστάσιος (Διευθυντής Ορθοπεδικής Κλινικής ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ – πρώην γιατρός Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου) που παρέλαβε αναμνηστικό έπαθλο από τον Δήμαρχο για την προσφορά του στο σωματείο της Δόξας Άνοιξης.

Ατομικές διακρίσεις αθλητών :

- Επιλογή στη Μικτή Νέων Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α Διαμαντίδης , Τσιμπόκας , Πιζάνιας , Ντούλος , Μπαλωμένος
- MVP Κατηγορίας Παίδων περιόδου 2015-2016 Ντούλος Αλέξανδρος
- MVP Κατηγορίας Παμπαίδων 2015-2016 Κοκμοτού Μαρία
- Πρώτος σκόρερ κατηγορίας Παίδων road to elite neon cup 2016 Γιόκαρης Δημήτρης
- Πρώτος σκόρερ κατηγορίας Παμπαιδων road to elite neon cup 2016 Πετρίτσης Κων/νος
- Πρώτος σκόρερ κατηγορίας junior aqua life league 2015-2016 Πετρίτσης Κων/νος

Βραβεύσεις:

1)Κανελλάκης Βασίλης (1998) – Ιατρική Πατρών
2Juhasz Marton (1998)– University of Bath
3)Τσιμπόκας Χρήστος (2001) – Αριστούχος Γ’ γυμνασίου (γενικός Μ.Ο. 20 )
4)Δημητρόπουλος Ιωάννης (2002) Αριστούχος Β’ γυμνασίου (γενικός Μ.Ο. 19 & 9/16)
5)Τσιμπόκας Γιώργος (2003) Αριστούχος Α’ γυμνασίου (γενικός Μ.Ο. 19 & 13/14)
6)Λεοντζάκου Φιλίππα (2003) Αριστούχος Α’ γυμνασίου (γενικός Μ.Ο. 19 & 14/15)
7)Juhasz Lorinc (ως ο πρώτος αθλητής μας που έπαιξε σε ανδρική ομάδα Α’τοπικό με Ολυμπιακό Αγ. Στεφάνου)
8)Κοκμοτού Μαρία (ως πολυτιμότερη αθλήτρια του τελικού της ΕΠΣΑΝΑ στην κατηγορια παμπαίιδων).