ΚΙ ΟΜΩΣ, ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ & ΖΑΜΑΝΗΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ (ΜΗ) ΔΙΟΔΙΑ !


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ...


Ο διαξιφισμός "on camera" του υπουργού Υποδομών με το Δήμαρχο Διονύσου, στο πρόσφατο περιφερειακό συνέδριο Ανατολικής Αττικής στο Λαύριο, για το μείζον ζήτημα της τοποθέτησης διοδίων στον κόμβο Αγίου Στεφάνου, είναι η κορυφή μόνο του παγόβουνου...

Ο Διονύσης Ζαμάνης ορθά κατά την άποψή μας παρενέβη ως... ενοχλητική μύγα και ξεκαθάρισε στον Χρήστο Σπίρτζη την αδιαπραγμάτευτη θέση του Δήμου Διονύσου και των κατοίκων απέναντι σε ενδεχόμενη τοποθέτηση διοδίων, υπενθυμίζοντας το ιδιαίτερα σοβαρό και επιδεινούμενο κυκλοφοριακό πρόβλημα της περιοχής.

Από την πλευρά του ο Χρήστος Σπίρτζης, έχει κάθε λόγο να εμφανίζεται ως ο υπουργός που επιχειρεί να βάλει πράγματι μία τάξη στο γενικότερο χάος των διοδίων.

Κι αυτό γιατί  ενώ, κακά τα ψέματα, παρέλαβε μία... "καυτή πατάτα" από τους προηγούμενους υπουργούς άλλων κυβερνήσεων, ο ίδιος έχει λάβει κάποιες σοβαρές πρωτοβουλίες, όπως για παράδειγμα να έρθει σε συνεννόηση με τους παραχωρησιούχους, επιτυγχάνοντας σε κάποιες περιπτώσεις την μερική αναθεώρηση λεόντειων συμβάσεων αλλά και να θεσπίσει την εφαρμογή ηλεκτρονικών διοδίων,  απόφαση που εν πολλοίς κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Αναφορικά με τα διόδια στο Δήμο Διονύσου ας μην γελιόμαστε, ο Χρήστος Σπίρτζης είναι ο τελευταίος που επιθυμεί να τοποθετηθούν. Ο υπουργός, οι γονείς του αλλά και αρκετοί  σημαίνοντες (και μη) πολιτικοί φίλοι του όπως και η οικογένεια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είναι κάτοικοι της περιοχής, ενώ ο ίδιος σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες πρόκειται να πολιτευτεί στην Περιφέρεια Αττικής.

Όλα τα παραπάνω πρέπει να τα έχουμε υπόψη μας...

Ο Χρήστος Σπίρτζης είναι ένας ευφυής άνθρωπος και πολιτικός και, λαμβανομένων υπόψη των συνθηκών και των νομικών ρητρών, έχει ήδη κάνει το καλύτερο δυνατό τόσο για το Δήμο Διονύσου όσο και το Δήμο Κηφισιάς.

Ο νοών νοείτω...