Α.Ο.ΑΝΟΙΞΗΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ: ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Άνθισε το τριφύλλι στην ακριτική Προσοτσάνη μετά τις καταπληκτικές εμφανίσεις των ομάδων του Α.Ο Άνοιξης Χάντμπολ στο 5ήμερο διεθνές τουρνουά χάντμπολ "Prosotsani Spring Handball Cup" που ολοκληρώθηκε το Σάββατο 22 Απριλίου 2017 στη Δράμα...


Η ομάδα Παμπαίδων Β΄ του Α.Ο Άνοιξης, παίζοντας δυναμικό και αποτελεσματικό χάντμπολ τερμάτισε αήττητη στην 1η θέση του ομίλου της κερδίζοντας παραδοσιακές δυνάμεις όπως ο Αερωπός Έδεσσας, η Δράμα και η Πυλαία. Στον ημιτελικό, μετά από μια αμφίρροπη αναμέτρηση έχασε τελικά από τον πολυνίκη Ζαφειράκη Νάουσας με σκορ 15-13 και κατέλαβε την 4η θέση.

Εντυπωσιακή εμφάνιση από την ομάδα Παγκορασίδων Β ΄ του Α.Ο Άνοιξης η οποία τους κέρδισε σχεδόν όλους αλλά τερμάτισε ... στην 5η θέση. Με 5 νίκες και 1 ήττα στον απολογισμό της, "ατύχησε" στην τριπλή ισοβαθμία της 1η θέσης του ομίλου και κατετάγη λόγω διαφοράς τερμάτων στην 3η θέση.

Οι αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-8 ήταν εξίσου νικηφόροι και τα κορίτσια του Κώστα Κότσιρα απέδειξαν περίτρανα ότι από ατυχία δεν βρέθηκαν στον τελικό της διοργάνωσης.

Αξιοσημείωτη η ιστορική νίκη του Α.Ο Άνοιξης απέναντι στην σερβική Taurunum με σκορ 22-20.

Ο προπονητής του Α.Ο Άνοιξης Χάντμπολ, Ομοσπονδιακός Προπονητής Ανάπτυξης, Κώστας Κότσιρας, μετά το τέλος των αγώνων δήλωσε: "Η ομάδα μας παίρνει μέρος για 2η συνεχόμενη χρονιά στο διεθνές τουρνουά της Προσοτσάνης. Μετά τις φετινές αγωνιστικές μας επιτυχίες, εδραιώθηκε πλέον ο Α.Ο. Άνοιξης στον κόσμο του χάντμπολ. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, έπαιξαν αποτελεσματικά και κατάφεραν και πέτυχαν σπουδαίες νίκες, αλλά και σε όσα παιχνίδια έχασαν, το αποτέλεσμα κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Η συμμετοχή του συλλόγου σε διεθνή τουρνουά με υψηλό ανταγωνιστικό επίπεδο προσφέρει τεράστιες εμπειρίες στα παιδιά. Συγχαρητήρια στην πόλη της Προσοτσάνης και τους διοργανωτές των αγώνων".

Ο Υπεύθυνος Ανάπτυξης Χάντμπολ του Α.Ο Άνοιξης, Μάριος Λουκάτος, δήλωσε για την επιτυχία των ομάδων: «Για όλους εμάς, διοίκηση, προπονητή, γονείς και φίλους του Α.Ο Άνοιξης τα αγορια και τα κορίτσια μας είναι νικητές. Το ταλέντο, η επιμονή, και η συστηματική δουλειά που κάνουν φέρνει αποτελέσματα. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για το επίπεδο των αγώνων και τη φιλοξενία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον βασικό χορηγό της ομάδας, εφοπλιστή κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, και τους δεκάδες υποστηρικτές, που πίστεψαν και πιστεύουν στην προσπάθεια που κάνουμε στον Α.Ο Άνοιξης Χάντμπολ για τη δημιουργία μια κυψέλης αθλητισμού με πλούσιο και σημαντικό κοινωνικό έργο.»

Α.Ο.ΑΝΟΙΞΗΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ