ΟΓΕ ΔΙΟΝΥΣΟΥ: ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ


Καταγγελία Ομάδας Γυναικών Διονύσου 
''Με ποιούς θα πας και ποιούς θα αφήσεις ;"
Μπροστά στη γενικότερη επίθεση που δέχεται το εργατικό λαϊκό κίνημα και οι εργαζόμενοι παντού, αλλά και την περιοχή μας, η Ομάδα Γυναικών Διονύσου, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, εκφράζει σταθερά και αταλάντευτα...
τη συμπαράστασή της στην συναδέλφισσα Δήμητρα Σαββοπούλου, μητέρα τεσσάρων παιδιών.

Πριν λίγες μέρες η ομάδα εξόρμησε με την ανακοίνωση, που εξέδωσε, στο αμαξοστάσιο του Αγ. Στεφάνου -χώρο εργασίας της εργαζόμενης, καταγγέλλοντας τη Δημοτική Αρχή Ζαμάνη και τη στάση της (ποινή στέρησης μισθού) απέναντι στη συγκεκριμένη εργαζόμενη, που διεκδικεί τα δικαιώματα του κλάδου της.

Τη στιγμή της εξόρμησης το κλιμάκιο της ΟΓΕ, δέχτηκε προκλητική και τραμπουκική επίθεση από συγκεκριμένο προϊστάμενο (το όνομα αυτού Κος Κανένας), ο οποίος αντί να υπηρετεί τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των συναδέλφων του στο αμαξοστάσιο, πρωτοστατεί στην εφαρμογή όλων των αντεργατικών-αντιδραστικών νόμων, προσπαθώντας να επιβάλλει παράλληλα την τρομοκρατία και τη σιωπή στο αμαξοστάσιο του Αγ. Στεφάνου, εκπροσωπώντας επάξια τη Δημοτική Αρχή Ζαμάνη.

Όμως το δικό ΤΟΥΣ ζητούμενο, που είναι η αποτελεσματικότερη χειραγώγηση των εργαζόμενων ΔΕΝ θα περάσει. Οι εργαζόμενοι βγάζουν τα συμπεράσματά τους. Ξέρουν ποιός είναι ποιός. Δε γελιούνται. Όλοι γνωρίζουν τι σημαίνει 2μηνα, 5μηνα, 8μηνα. Όλοι γνωρίζουν τι σημαίνει εργαζόμενοι λάστιχο, συμβασιούχοι χωρίς δικαιώματα. Όλοι γνωρίζουν τι σημαίνει μισή δουλειά, μισή ζωή. Άρα αυτοί που επιδιώκουν να ''ροκανίσουν'' τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, είτε λέγεται τώρα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είτε προηγούμενες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είτε λέγονται συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και δημοτικές αρχές με τα πρωτοπαλίκαρα τους πρέπει να απομονωθούν από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Με τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας, δε θα παίξει κανείς. Η εργατική τάξη δεν έχει δείξει τη δύναμή της. Καλούμε όλους τους συναδέλφους, να οργανωθούν στα σωματεία τους, να αποφασίσουν με ποιούς θα πάνε και ποιούς θ' αφήσουν, να γίνουν πρωταγωνιστές στη ζωή και στη δουλειά τους.

Σε παράσταση διαμαρτυρίας που έγινε την επόμενη μέρα στο γραφείο του Δημάρχου από τη Λαϊκή Συσπείρωση Διονύσου και αντιπροσωπεία της Ομάδας Γυναικών Διονύσου, διαπιστώθηκε ότι η Δημοτική Αρχή, εφαρμόζοντας πιστά όλους τους αντεργατικούς νόμους και χωρίς ίχνος διεκδικητικότητας, αλλά και για να υπηρετήσει πιστά τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, προχωρά σε ολοένα και πιο αντιδραστικές σχέσεις εργασίας, μέσω των ''δικών'' της ανθρώπων, που σήμερα βαφτίζονται προϊστάμενοι και αύριο θα ναι οι δικοί τους εργολάβοι.

Το μαζικό κίνημα απαντά στα ίσια. ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ στις δημοτικές υπηρεσίες. Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, συμπαραστέκεται εδώ και 40 χρόνια στα δίκαια αιτήματα της εργατικής τάξης και όλα τα υπόλοιπα, ότι δηλαδή μπορεί να χαρακτηρίζουμε εργαζόμενους ''τεμπέληδες'', αποτελούν φθηνές προβοκάτσιες με στόχο τη θολούρα και τον αποπροσανατολισμό. Το κίνημα δεν τρομοκρατείται, ούτε χειραγωγείται. Οι εργαζόμενοι χρειάζεται να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να συζητήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις, σε συνεδριάσεις, στους χώρους δουλειάς, την ανάγκη να δυναμώσει το κλίμα σύγκρουσης μαχητικής δράσης, αγωνιστικής κλιμάκωσης.

Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια και τη μίζερη ζωή.Οργάνωση και αγώνας για την ανατροπή.

ΟΓΕ ΔΙΟΝΥΣΟΥ