ΓΟΝΕΙΣ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ν.ΦΙΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ...




Άγιος Στέφανος, 17/12/2015 

ΠΡΟΣ:
Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Φίλη Νικόλαο
Τον Περιφερειάρχη ΠΕ & ΔΕ Αττικής, κ. Λόντο

ΚΟΙΝ
Διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, κα Ξυθάλη Βασιλική,
Διευθύντρια 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Στεφάνου Αττικής, κα Παπαδοπούλου Βασιλική

ΘΕΜΑ: ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Κύριοι, Σε συνέχεια της από 29/11/2015 έγγραφης διαμαρτυρίας μας αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε λόγω της απομάκρυνσης με απόσπαση εκπαιδευτικού ειδικότητας, επανερχόμαστε γιατί αυτά όχι μόνο δεν επιλύθηκαν αλλά τις τελευταίες ημέρες επιδεινώθηκαν.

Συγκεκριμένα, η μη αναπλήρωση του εκπαιδευτικού ειδικότητας οδήγησε τελικά στην πλήρη διακοπή της ολοήμερης λειτουργίας του σχολείου.

Επιπλέον, άλλη μία εκπαιδευτικός, δασκάλα της Α’ τάξης, λόγω ασθενείας πρόκειται να λάβει αναρρωτική άδεια από την 1η Ιανουαρίου και, όπως ενημερωθήκαμε, δεν υπάρχει σχέδιο αναπλήρωσής της.

Αντιθέτως, τις διδακτικές της ώρες θα καλύπτουν εκ περιτροπής άλλοι εκπαιδευτικοί από το υφιστάμενο διδακτικό προσωπικό του σχολείου.

Είναι, θεωρούμε, περιττό να αναφέρουμε τις τραγικές επιπτώσεις αυτών των ελλείψεων στην εκπαίδευση της πιο ευαίσθητης τάξης του δημοτικού, όπου το σχολείο οφείλει να παρέχει ένα σταθερό περιβάλλον προκειμένου στα παιδιά μας να προσαρμοσθούν στη νέα φάση της ζωής τους και να αποκτήσουν πολύτιμες βάσεις.

Εξίσου περιττό είναι να τονίσουμε ότι η διακοπή της ολοήμερης λειτουργίας έχει αποδιοργανώσει πλήρως τον προγραμματισμό των περισσότερων οικογενειών, στις οποίες έχει μεταφερθεί η ευθύνη κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών.

Σας καλούμε για μια ακόμη φορά, με γνώμονα το συμφέρον των παιδιών μας, να αναλάβετε τις ευθύνες που σας έχουν ανατεθεί και να επιλύσετε άμεσα τα προαναφερθέντα προβλήματα, ώστε να επανέλθει η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

Με τιμή,

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
Ορέστης Χάιτας.