ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ: ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ...




















Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΝΑΪΣΚΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΧΙΟΠΟΛΙΤΟΥ...



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρωτοτύπησε το Γυμνάσιο Διονύσου στη Γιορτή του Πολυτεχνείου 

Με το σύνθημα "Ελευθερία-Ισότητα-Αδελφοσύνη" εις μνήμην των θυμάτων από το μακελειό του Παρισιού και το "Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία" εις μνήμην των ηρώων του Πολυτεχνείου, τίμησε το σχολείο μας τη φετινή επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών με έναν πρωτόγνωρο και συγκινητικό τρόπο:

Μεταφέραμε τη σχολική γιορτή στο προαύλιο του ναΐσκου Αγίου Γεωργίου του Χιοπολίτου, το μόνο κτίσμα που απέμεινε από την κατεδάφιση το 1980 του στρατοπέδου πεζοναυτών και αλεξιπτωτιστών Ντούνη στον Διόνυσο.

Στον ιστορικό, όπως αναδείχθηκε, αυτόν χώρο η Δικτατορία κρατούσε και βασάνιζε πολλούς αντιστασιακούς, ένας από τους οποίους ήταν ο προσκεκλημένος μας στη γιορτή κ.Νίκος Κιάος, πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ.

Το τιμώμενο πρόσωπο προσφώνησε ο υπεύθυνος της εκδήλωσης, φιλόλογος κ. Γιάννης Κωβαίος και ο κ. Κιάος αφηγήθηκε στους συγκεντρωμένους μαθητές, καθηγητές, γονείς και τον εφημέριο π. Ευθύμιο Μουζακίτη στιγμές οδυνηρές από τις κακουχίες της κράτησής του. Έκανε, μάλιστα, ιδιαίτερη μνεία στον συγκρατούμενό του, αείμνηστο Γιάννη Πετρόπουλο, ο οποίος μετά τη μεταπολίτευση έγινε κάτοικος και ενεργός πολίτης του Διονύσου και η κόρη του φοίτησε στο Γυμνάσιο και Λύκειό μας.

Ακολούθως, μαθητές και μαθήτριες διάβασαν ποιήματα για το Πολυτεχνείο και μηνύματα για την Ελευθερία, ενώ η χορωδία υπό τη διεύθυνση της κ. Μαριάνθης Νικολαΐδου ερμήνευσε επετειακά τραγούδια.

Αποφώνηση στην πολύ ξεχωριστή αυτή σχολική γιορτή έκανε η διευθύντρια κ. Μαρία Καπέλλα και επισφραγίσαμε τις μνήμες και τα διδάγματα με τον Εθνικό Ύμνο.

Ο πρώην Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Νίκος Κιάος





















Η Διευθύντρια του Γυμνασίου Διονύσου Μαρία Καπέλλα